The Harmony of Sport and Art

Rippel Brothers Academy
Founded in 2009

Our purpose is to raise awareness and to endear the general movement of the body, the sports, the preforming arts and other branches of art to everyone independently of gender or age. Our system includes teaching students from the basics, through advanced level, to master degree, with the help of internationally acknowledged teachers.

WHAT WE TEACH

A Rippel Brothers Akadémiát Rippel Ferenc, és Rippel Viktor 2009-ben alapította, azzal a céllal, hogy összehangolják a mozgást, a sportot és az előadó-művészetet. Rendszerükben minden edzés több edző felügyelete, segítsége alatt zajlik. A képzésre érkezőket minden alkalommal több kisebb csoportra bontják tudás szerint, és így folynak a foglalkozások a különböző területeken.
A Rippel Akadémia az artistaművészet 3 fő szakirányát oktatja: AKROBATIKA, LÉGTORNA, ÜGYESSÉG.

Az edzések felépítése:
Minden edzésen több edző vesz részt, tehát mindegyik területen külön edző foglalkozik a diákokkal. Az edzések mindig közös bemelegítéssel kezdődnek, amit a csoportokra bontás követ. A diákokat elsősorban tudásszintjük, másodsorban korosztályuk alapján csoportokra osztjuk., majd az edzés folyamán vetésforgó jelleggel körbeér minden területen. Az edzéseket egy közös erősítés zárja le, ami után még mindenki visszamehet gyakorolni bármelyik szerre.

A különbség a szintben, a módszerekben, és a célban rejlik.
Az alapozó képzéssel, ahogy ez a nevében is van, és megfelelő alapot szeretnénk nyújtani. Nem csak az artista művészethez, hanem minden mozgáshoz. Fontos a vázizomzat megerősítése, a testtudat, a munkamorál, a fegyelem, az artistaszerek megfelelő ismerete, az alapvető gyakorlatok elsajátítása. Ebben a szakaszban a diákok az edzők segítségével rájöhetnek, melyik az a terület, amelyhez jobb érzékük van, szívesebben végzik; és hogy miben tehetségesek.

A haladó képzés során, mindenkinek lehetősége van ezen a szeren többet gyakorolni, többet fejlődni. A haladó képzés célja egyrészt, hogy segítse a kiválasztott eszközökön az eredményesebb munkát. Másrészt pedig az összes területen egy legalább közepes, biztonságos tudásszint elérését biztosítsa. Itt már mindenkivel személyre szabottan foglalkozunk, az edzések fizikailag is megterhelőbbek, és több koncentrációt, odafigyelést igényelnek.

A RIPPEL AKADÉMIÁN A HELYED, HA

  • már unod az edzőtermeket és egy új mozgásformát szeretnél kipróbálni,
  • csak a gyermekedet szeretnéd iskola utáni edzésre beíratni,
  • esetleg te is a gyermekeddel együtt szeretnél mozogni, edzeni,
  • egy modern, extrém figura vagy, aki csak belekóstolna egy ‘másik’ világba,
  • középkorú vagy, aki esetleg kész egy életmód-váltásra,
  • már képzett előadóművész vagy, de szeretnél továbbfejlődni, próbálni, sztárrá válni
  • esetleg egy “ex-” sportoló vagy és fantáziát látsz az előadóművészetben,

TRAININGS

BASIC TRAINING

Alsó javasolt korhatár:
7 év, felső korhatár nincs!
Képzési napok:
hétfő, szerda: 17.00-től 18.00 óráig.
Az első alkalom ingyenes!
A becsatlakozás folyamatos.
Mozgásos előképzettség nem szükséges.

MORE INFORMATION

AZ ALAPOZÓKÉPZÉSHEZ BÁRMIKOR KAPCSOLÓDHATSZ! Jössz amikor tudsz, csak úgy, mint egy edzőteremben. A jelentkezéshez nem szükséges mozgásos előképzettség! Egy általánosan jó fizikai állapot viszont nagyon fontos.

Nálunk nincsenek alapkövetelmények, de nem árt, ha szeretsz szerepelni, imádsz sportolni és van benned egy nagy adag mersz. Az ingyenes próbanap után a folytatáshoz mindössze egy regisztráció, egy bérlet és egy általános orvosi igazolás szükséges.

Az ALAPOZÓ KÉPZÉSBEN minden általunk oktatott (általános) mozgásművészeti részből órákat adunk. Itt tudunk megalapozni, felkészíteni a jövőre. Ha megszeretted, akkor a késöbbiekben tovább tudsz majd menni a HALADÓ KÉPZÉSRE.

Napijegy ára: 1,700 Ft.
Havi bérlet (30 napig érvényes): 10,000 Ft.

ADVANCED TRAINING

Alsó javasolt korhatár:
10 év, felső korhatár nincs!
Képzési napok:
hétfő, szerda, péntek : 18.00 – 20.00
Az első alkalom ingyenes!
A becsatlakozás folyamatos.
Mozgásos előképzettség nem szükséges.

MORE INFORMATION

A HALADÓ KÉPZÉSHEZ bármikor kapcsolódhatsz, de itt már jó lenne ha minden képzési napon ott lennél, hiszen csak így tudjuk garantálni a fejlődésedet.

Első lépésekben itt is feltérképezzük a tudásodat, azt, hogy miben vagy tehetséges. Majd arra “állunk rá”, amit veled együtt közösen kitalálunk, illetve amiben jó vagy. Az ALAPOZÓ képzéstől eltérően, itt már személyre szabottabban foglalkozunk veled. Ha sikeresen végig edzetted az RBA évet velünk a HALADÓ képzésen, akkor az évad végén egy komplex tudás birtokába kerülsz.

Ha szeretnél tovább fejlődni, akkor a következő lépésben (MASTERS képzés) közösen kitaláljuk, hogy mivel szeretnél utazni a világban, illetve mihez van kedved az artistaművészeten belül. Majd elkezdjük azt megvalósítani…

Napijegy ára: 2,700 Ft.
Havi bérlet (30 napig érvényes): 18,000 Ft.
10 alkalmas bérlet: 20,000 Ft.
Testvérkedvezmény havi bérlet esetén: 10%

MASTERS TRAINING

Alsó javasolt korhatár:
16 év, felső korhatár nincs!
Képzési napok:
(előre megbeszélés szerint)
Végzett artitstáknak is ajánljuk!
Személyre szabott képzési programot alakítunk ki számodra.

MORE INFORMATION

A felvételi után már egyénileg és személyre szabottan foglalkozunk veled a MASTERS képzés keretén belül. Ide már végzett artisták is jöhetnek továbbképzésre!

Az Akadémia MASTERS képzése közben (ha szeretnéd) elkészítjük az önálló Produkciódat. Aki a MASTERS képzés alatt olyan szintre jut megkaphatja az artista, artistaművész, kaszkadőr vagy táncos felsőfokú OKJ diplomát is. Ehhez természetesen külön felkészülés (amiben segítünk) és elméleti+gyakorlati vizsga szükséges. Ha sikeresen elvégezted a MASTERS képzést profi Rippel MASTERS Diplomát kapsz. Ha letetted az OKJ-s vizsgádat, kérésedre az RBA vállalja a menedzselésedet!

Lehetőséged van az alábbi helyeken fellépni (a teljesség igénye nélkül): Cirkuszfesztiválok, Versenyek, a Világ Cirkuszai, Tengerjáró Hajók, Kaszinók, Varieté műsorok, Las Vegas Show-k, TV-k, Fesztiválok, Céges musorok, Party-k, Diszkók, Gála esték, Hotel előadások, Színházi produkciók, stb…

Az árakat és a képzést is személyre szabottan alakítjuk ki. Keress minket a részletekért!

FAQ

A képzések helyszíne:
1151 Budapest XV. Rákospalota, Fő út 70 (Wágner Manó Park) Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola

A fizetés lehetséges módjai:
a helyszínen készpénzzel vagy átutalással

Kedvezményezett:
Extreme Show Nonprofit Kft. (név és dátum fetűntessel)

Bankszámla:
10918001-00000052-71860003

Megjegyzések:
* Az árak visszavonásig érvényesek.
* Az RBA belépők névre szólóak és nem átruházhatóak!
* Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

TEACHERS

RBA Founder, Coach

RIPPEL FERENC

ALAPÍTÓ, Akro torna, Egyensúly, Tissue, Balance

ÉLETRAJZ

Gyermekként a sport és a mozgás töltötte ki az életemet. Az akkori szigorú és nem feltétlenül célratörő edzések közepette megálmodtam, hogy egyszer -majd ha nagy leszek. létrehozok egy olyan képzést, ahol az lesz a fő szempont, hogy jól érezze magát az aki ott gyakorol. Ez sikerült, hiszen 2009 óta törelteln sikerrel és lendülettel működik a Rippel Akadémia, ahová midnenki szeretettel és vidámséggal jön. Ennek köszönjhetően az elmúlt években már sok nagyon ügyes artistát és számtalan szuper produkciót adtunk a világnak.

A Szeretet, az Egység, a Vidámség és az Összehangoltság, ami nálunk átjárja a légkört eredményezte a mottónkat: Rippel Akadémia, a Sport és a Művészet Harmóniája.

#go100

RBA coach

RIPPEL VIKTOR

ALAPÍTÓ, Akrobatika, Légtorna, Ügyesség, Gumiasztal

ÉLETRAJZ

4 éves koromtól folyamatosan sportolok, szertorna és pár küzdősport kipróbálása után az Artistaképző intézetben eltöltött 8 év után, immáron 28 éve artista előadó művészként koptatom a világ színpadait, porondjait. Több műfajban is kipróbáltam magam az évtizedek során, voltam levegőszámban, majd talajakrobataként a testvéremmel egy humoros akrobatikával kezdtünk el dolgozni, ezután egy lovas zsoké szám tagjai lettünk. Ezt követően ugródeszka számmal léptünk fel, és végül következett az erőemelés, amit a mai napig is csinálunk. A világ különböző pontjain elért sikereken kívül felállítottunk 9 rekordot is,de a legbüszkébb arra vagyok, hogy már 8 éve hogy töretlen sikerrel üzemel az RBA 🙂

A legfontosabbnak a cirkusz illetve a porond szeretetének átadását tartom, ha ez kialakul valakinél, akkor nincs lehetetlen, és bármi el tud érni ebben a szakmában. Megfelelően felépített alapokra lehet komoly produkciót készíteni, ezért fontos hogy a hozzánk járó tanulókat ezekre a lehető legjobban felkészítsük.

RBA coach

JUNI EMESE

RBA vezető, Légtorna, Tánc, Akrobatika, Koreográfia

ÉLETRAJZ

Majdnem kezdetek óta tagja vagyok az Akadémiának. 2010 tavaszán kerültem ide végzett kortárs-modern táncosként. Én is azok közé tartoztam, akiknek komolyabb tervei voltak az artistaművészettel; nevezetesen a légtornával. Gyermekkorom óta táncot, akrobatikát, és tornát tanultam; de választanom kellett, és a táncot választottam. Tudatosan úgy készültem a pályámra, hogy tudtam, én tanítani szeretnék. Felhasználva a már 15 éves tapasztalataimat a hasonló mozgáskultúrákból, nagyon hamar beilleszkedtem, felzárkóztam a csapathoz, és igyekeztem a legjobbak közé bekerülni. Hamar színpadon találtam magam, vagyis, a színpad felett. Együtt a Rippel Testvérekkel. Úgy éreztem, hazaértem. Az artistavilág magába foglalja minden művészeti ág lényegét. Mindezekhez pedig egy élsportoló munkájával kell dolgozni. A célom, hogy minden hozzánk érkezőnek tudjak segíteni abban, hogy megtalálja, hogy ő miben igazán jó; és megtanítsam neki, hogy ha ezt szívből, alázattal csinálja, akkor csodákra lehet képes.

RBA coach

Mikovinyi Rudolf

Gumiasztal, Akrobatika, Ügyesség

ÉLETRAJZ

5 évesen már leigazolt sportolója voltam az FTC-nek.
Rengeteg sikert és érmeket könyvelhetek el ezen a pályafutásomon. Az Állami Artistaképző intézetbe sikeresen diplomát szereztem. Több évig dolgoztam, mint gumiasztal akrobata artista a világ több országában. Ezen kívül dolgoztam duo emelőszámban, levegőszámban, és rúddobó számokban is. 6 éve, hogy a Rippel Brothers Akadémián taníthatok a nem csak világhíres testvérpárral, hanem gyerekkori barátokként egy harmonikus, jól kiegyensúlyozott csapatot alkotva tudjuk egymás tudását szinkronba hozni és együttesen alkalmazni a gyerekek fejlődéséhez. Nem utolsó sorban a Testvérek különösen vidám, hangulatos és temperamentumos edzéseikkel hamar fel tudtam venni a versenyt a gyerekek – szerintem legnagyobb örömére. Így az edzések jó hangulatban, kreatívan és mindenkinek megfelelő ütemben tudnak megvalósulni.

RBA coach

HIESZ HAJNI

Akrobatika

ÉLETRAJZ

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy egész eddigi életemet a sportnak és a mozgás különféle formáinak szentelhettem. Gyermekkoromban versenyszerűen sportoltam; az akrobatikus tornából, 13 évesen csábítottak el lovas akrobatának így kerültem bele a cirkusz világába. Az Állami Artistaképző Intézet elvégzése után artistaként sokat utaztam, többféle dologban kipróbáltam magam: ugródeszka akrobata, légtornász, elefánt is volt a „partnerem”; különféle fantázia rekviziten dolgoztam, és „Arany-szobor” emelőszámban dolgoztam.

Szeretném, átadni az átélt tapasztalataimat, felhalmozott tudásomat, de legfőképp a mozgás szeretetét minden korosztálynak a gyerekektől egészen az idősekig. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy számomra követendő példákat láttam magam előtt. Szeretnék legalább megközelítőleg olyan jó edző- tanár lenni, mint akiktől én tanulhattam.

Mottó: „véleményem szerint, ha az ember legyőzi saját magát, az felér egy aranyéremmel”

RBA coach

Molnár Gyula

Akrobatika,
Ügyesség

ÉLETRAJZ

Nagyjából 6 éves korom óta sportolok. Tornával és birkózással kezdtem, aztán apukám tanácsára fordultam az artista szakma felé. Fő zsáner az akrobatika, a legtöbb évet ugródeszkával dolgoztam és ma is aktív artistaként működöm. Az artistaképzésben a legfontosabbnak az alapozást tartom, mert csak kemény, stabil alapokra lehet építkezni és a baleseteket elkerülve olyan produkciót létrehozni, amely megállja a helyét a világban.

Véleményem szerint a testépítők mottója érvényes az artistákra is: “No pain, no gain.” (Ha nincs fájdalom, nincs fejlődés). Kedvenc idézet a kedvenc tanáromtól: “Gyerekek, ha jól csináljátok az egész életetek egy nyaralás lesz, és még fizetnek is érte.”

RBA coach

Lehetsz akár te is!
MUNKALEHETŐSÉG
Edzőket keresünk!

Részletek

Edzőket keresünk a folyamatosan növekvő képzésünkhöz.
Akadémiánk fejlődésének köszönhetően több új helyszínen is el fogjuk indítani képzésünket.
Olyan munkaerőt keresünk, aki elhivatott az edzői szakma iránt; van tornász, vagy akrobatikai múltja, és érez affinitást, hogy az artista szakma háttérmunkáiban kipróbálja magát.
Első sorban gyermekek alapfokú képzése a cél a jelentkezők számára, tehát nem feltétel, hogy a leendő edző előre-hátra duplaszaltózzon. ;)
Az edzések heti 2-3 alkalommal délutáni órákban fognak zajlani.
Ha kölcsönös a szimpátia, és megfelelsz a szakmai követelményeknek, segíteni fogunk a továbbképzésedben, és előrelépési lehetőséget is biztosítunk számodra.
Felkeltettük az érdeklődésedet?
Ne gondolkozz; küldj egy szakmai önéletrajzot az akademia@rippel.hu-ra.
Ha bármi kérdésed van, keress minket a 06-70-611-0590-es telefonszámon.

SUMMER CAMP

Az RBA nyári tábor sorozat egy szórakoztató, extrém időtöltési lehetőség, ahol a Rippel képzés mellett egyéb nagyon bulis programlehetőségek, csoportos foglalkozások színesítik a beosztást, mint például: strandolás, tiszai motorcsónakozás, ötletes csapatprogramok, tréfás- játékos vetélkedők, tábortűz, kalandpark, stb…Mindez vidámsággal, új barátokkal, szuper élményekkel és persze rengeteg akrobatikával.

Az RBA-ban ‘táborozó’ fiatalok és idősebbek egyrészt felejthetetlen nyári élményeket szerezhetnek, másrészt biztonságos körülmények között, kiváló szakemberektől sajátíthatják el az artista szakma és a cirkusz világának tudományát.

Nincs alapkövetelmény, csak annyi, hogy szeress mozogni, és bírd a terhelést. Mindenkit várunk 6-tól 99 éves korig.

DATE AND PLACE

Date: August 6 – 16 2018, 10 days
Place: Bernecebaráti

SIGN UP

WE WILL BE THERE FOR SURE. AND YOU?

SUPPORTERS

CONTACT US

j

akademia@rippel.hu

06-70-611-0590

1151 Budapest XV. Rákospalota, Fő út 70

1151 Budapest XV. Rákospalota, Fő út 70

© 2017 Rippel Brothers Entertainment
Founded: 1989