A SPORT ÉS A MŰVÉSZET HARMÓNIÁJA

Rippel Ferenc és Rippel Viktor immáron harmadik évtizede a világ vezető artistaművészei közé tartoznak. Újszerű kreatív előadásaikkal folyamatosan hódítják meg az újabb porondokat és színpadokat, ezáltal több millió néző szívét. Az általuk kifejlesztett egyedi képzési rendszernek köszönhetően a Rippel Brothers Akadémián tanuló több, mint ezer diákokból eddig már sok világhírű artistaművész került ki. Tanítványaikkal közös műsoraikkal trendeket diktálnak.

Missziónk a varázslatos cirkusz, az extrém mozgás, a profi sport, az artista és előadó-művészet megismertetése és megszerettetése életkortól függetlenül bárkivel. Rendszerünk az alapozó képzésétől a haladón keresztül egészen a masters fokig oktatja a diákokat (leendő művészeket) a nemzetközileg is elismert, profi tanári csapat együttműködésével. Foglalkozásainkon garantált a folyamatos sikerélmény, hiszen szinte mindenki vágyik megismerni és megtapasztalni ennek a gyönyörű művészetnek a misztikumokkal teli csodálatosságát, mi pedig megmutatjuk az utat, hogy te is képes vagy rá 😉

A fokozott érdeklődésre tekintettel 2017-ben megnyitották második képzési helyszínüket, 2018 -ban pedig terveik között szerepel a harmadik Rippel Akadémia létrehozása is, ahol meglehet tanulni a cirkusz és artistaművészet rejtelmeit.

A Rippel Brothers Mozgásművészeti Akadémia 1 .0
2009 októberben nyitotta meg kapuit a XV. kerületben!


 

A Rippel Brothers Mozgásművészeti Akadémia 2.0
2017 szeptemberben nyitotta meg kapuit a XIII. kerületben!


 

AMIT TANÍTUNK

A Rippel Brothers Akadémiát Rippel Ferenc és Rippel Viktor 2009-ben alapította, azzal a céllal, hogy összehangolják a cirkuszt, a mozgást, a sportot és az artista és előadó-művészetet. Rendszerükben minden edzés profi edzők felügyelete, segítsége alatt zajlik. A képzésre érkezőket minden alkalommal több, kisebb csoportra bontják tudás szerint, és így folynak a foglalkozások a különböző területeken.
A Rippel Akadémia az artistaművészet 3 fő szakirányát oktatja: AKROBATIKA, LÉGTORNA, ÜGYESSÉG.

Az edzések felépítése:
A képzéseken több edző vesz részt, tehát mindegyik területen külön mester foglalkozik a diákokkal. Az edzések mindig közös bemelegítéssel kezdődnek, amit a csoportokra bontás követ. A diákokat elsősorban tudásszintjük, másodsorban korosztályuk alapján csoportokra osztjuk, majd az edzés folyamán vetésforgó jelleggel körbeér minden terület. Az edzéseket egy közös erősítés zárja le, ami után még mindenki visszamehet -bármelyik artistaszerre- egyéni gyakorlásra.

A különbség a szintben, a módszerekben, és a célban rejlik.
Az alapozó képzéssel, ahogy ez a nevében is van, és megfelelő alapot szeretnénk nyújtani. Nem csak a cirkusz és az artistaművészethez, hanem minden mozgáshoz. Fontos a vázizomzat megerősítése, a testtudat, a munkamorál, a fegyelem, az artistaszerek megfelelő ismerete, az alapvető gyakorlatok elsajátítása. Ebben a szakaszban a diákok az edzők segítségével rájöhetnek, melyik az a terület, amelyhez jobb érzékük van, szívesebben végzik; és hogy miben tehetségesek.

A haladó képzés során, mindenkinek lehetősége van ezeken a szereken többet gyakorolni, továbbfejlődni. A haladó képzés célja egyrészt, hogy segítse a kiválasztott eszközökön az eredményesebb munkát. Másrészt pedig az összes területen egy legalább közepes, biztonságos tudásszint elérését biztosítsa. Itt már mindenkivel személyre szabottan foglalkozunk, az edzések fizikailag is megterhelőbbek, és több koncentrációt, odafigyelést igényelnek.

A RIPPEL BROTHERS AKADÉMIÁN A HELYED, HA

 • egy fiatal, modern figura vagy, aki csak belekóstolna egy varázslatos világba, vagy
 • meguntad az edzőtermeket és egy új mozgásformát szeretnél kipróbálni, vagy
 • esetleg egy “ex-” sportoló vagy és fantáziát látsz az artista és előadóművészetben, vagy
 • érdekel, hogy megtudd és megtapasztald, hogyan lehet koncentráltan erőböl sikert elérni, vagy
 • csak a 6 évesnél idősebb gyermekedet szeretnéd iskola utáni edzésre beíratni, vagy
 • mivel óriási hangulatok alakulnak ki az edzéseinken, te is a gyermekeddel együtt szeretnél edzeni?

 

 • Esetleg kész vagy egy életmód-váltásra, és ehhez jó alakot, kockás hasat, és egészséget szeretnél,
 • vagy már képzett előadóművész vagy, de tovább akarsz fejlődni, valami újat kreálni, netalán
 • fellépni velünk -a társulatunk tagjaként- a világ nagyszínpadain?
 • Szeretnél sztárrá válni?

Képzési rendszerünk

 

ALAPOZÓ KÉPZÉS

Alsó javasolt korhatár:
6 év, (felső korhatár nincs! 🙂

Képzési napok:
hétfő, szerda: 17.00-től 18.00 óráig.
Helyszín: RBA1.0,

Képzési napok:
kedd, csütörtök: 16.00-től 17.00 óráig.
Helyszín: RBA2.0

Az első alkalom ingyenes!
A becsatlakozás folyamatos.
Mozgásos előképzettség nem szükséges.

RÉSZLETEK, ÁRAK

AZ ALAPOZÓKÉPZÉSHEZ BÁRMIKOR KAPCSOLÓDHATSZ! Jössz amikor tudsz, csak úgy, mint egy edzőteremben. A jelentkezéshez nem szükséges mozgásos előképzettség! Egy általánosan jó fizikai állapot viszont nagyon fontos.

Nálunk nincsenek alapkövetelmények, de nem árt, ha szeretsz szerepelni, imádsz sportolni és van benned egy nagy adag mersz. Az ingyenes próbanap után a folytatáshoz mindössze egy regisztráció, egy bérlet és egy általános orvosi igazolás szükséges.

Az ALAPOZÓ KÉPZÉSBEN minden általunk oktatott (általános) mozgásművészeti részből órákat adunk. Itt tudunk megalapozni, felkészíteni a jövőre. Ha megszeretted, akkor a késöbbiekben tovább tudsz majd menni a HALADÓ KÉPZÉSRE.

Napijegy ára: 1,900 Ft.
Havi bérlet (30 napig érvényes): 11,000 Ft.
10 alkalmas bérlet (60 napig érvényes): 15,000 Ft.
Testvérkedvezmény havi bérlet esetén: 10%

HALADÓ KÉPZÉS

Alsó javasolt korhatár:
10 év, (felső korhatár itt sincs! 🙂

Képzési napok:
hétfő, szerda, péntek : 18.00 – 20.00
Helyszín: RBA1.0,

Az első alkalom ingyenes!
A becsatlakozás folyamatos.
Mozgásos előképzettség nem szükséges.

RÉSZLETEK, ÁRAK

A HALADÓ KÉPZÉSHEZ bármikor kapcsolódhatsz, de itt már jó lenne ha minden képzési napon ott lennél, hiszen csak így tudjuk garantálni a fejlődésedet.

Első lépésekben itt is feltérképezzük a tudásodat, azt, hogy miben vagy tehetséges. Majd arra “állunk rá”, amit veled együtt közösen kitalálunk, illetve amiben jó vagy. Az ALAPOZÓ képzéstől eltérően, itt már személyre szabottabban foglalkozunk veled. Ha sikeresen végig edzetted az RBA évet velünk a HALADÓ képzésen, akkor az évad végén egy komplex tudás birtokába kerülsz.

Ha szeretnél tovább fejlődni, akkor a következő lépésben (MASTERS képzés) közösen kitaláljuk, hogy mivel szeretnél utazni a világban, illetve mihez van kedved az artistaművészeten belül. Majd elkezdjük azt megvalósítani…

Napijegy ára: 2,900 Ft.
Havi bérlet (30 napig érvényes): 20,000 Ft.
10 alkalmas bérlet(45 napig érvényes): 22,000 Ft.
Testvérkedvezmény havi bérlet esetén: 10%

MASTERS KÉPZÉS

Alsó javasolt korhatár:
16 év, (felső korhatár nincs!)

Képzési napok:
(előre megbeszélés szerint)

Személyre szabott képzési programot alakítunk ki számodra.
Végzett artistáknak is ajánljuk!

RÉSZLETEK, ÁRAK

A felvételi után már egyénileg és személyre szabottan foglalkozunk veled a MASTERS képzés keretén belül. Ide már végzett artisták is jöhetnek továbbképzésre!

Az Akadémia MASTERS képzése közben (ha szeretnéd) elkészítjük az önálló Produkciódat. Aki a MASTERS képzés alatt olyan szintre jut megkaphatja az artista, artistaművész, kaszkadőr vagy táncos felsőfokú OKJ diplomát is. Ehhez természetesen külön felkészülés (amiben segítünk) és elméleti+gyakorlati vizsga szükséges. Ha sikeresen elvégezted a MASTERS képzést profi Rippel MASTERS Diplomát kapsz. Ha letetted az OKJ-s vizsgádat, kérésedre az RBA vállalja a menedzselésedet!

Lehetőséged van az alábbi helyeken fellépni (a teljesség igénye nélkül): Cirkuszfesztiválok, Versenyek, a Világ Cirkuszai, Tengerjáró Hajók, Kaszinók, Varieté műsorok, Las Vegas Show-k, TV-k, Fesztiválok, Céges musorok, Party-k, Diszkók, Gála esték, Hotel előadások, Színházi produkciók, stb…

Az árakat és a képzést is személyre szabottan alakítjuk ki. Keress minket a részletekért!

EGYÉB FONTOS TUDNIVALÓK

A képzéseink helyszínei:

 • RBA 1.0: Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola, 1151 Budapest XV. Rákospalota, Fő út 70
 • RBA 2.0: Angyalföldi Gyermek-és Ifjúsági Ház, 1138 Budapest, Dagály utca 15/A

A fizetés lehetséges módjai:
a helyszínen készpénzzel vagy átutalással

Kedvezményezett:
Rippel Viktor Egyéni Vállalkozó. (név és dátum feltüntetéssel)

Bankszámla:
10918001-00000096-16200000

Megjegyzések:

* Az árak visszavonásig érvényesek.
* Az RBA belépők névre szólóak és nem átruházhatóak!
* Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

Oktatóink

 

Alapító, Tulajdonos

RIPPEL FERENC

ALAPÍTÓ, TULAJDONOS

Tanár, Oktató:
Akro-torna, Egyensúly, Arial, Extrém sportok

ÉLETRAJZ

Gyermekként is a sport és a mozgás töltötte ki az életemet. Az akkori szigorú és nem feltétlenül célratörő edzések közepette megálmodtam, hogy egyszer -majd ha nagy leszek- létrehozok egy olyan képzést, ahol az lesz a fő szempont, hogy jól érezze magát az aki ott gyakorol. Ez sikerült, hiszen 2009 óta törelten sikerrel és lendülettel működik a Rippel Akadémia, ahová mindenki szeretettel és vidámsággal jön. Ennek köszönhetően az elmúlt években már sok nagyon ügyes artistát és számtalan szuper produkciót adtunk a világnak.

A Szeretet, az Egység, a Vidámság és az Összehangoltság, ami nálunk átjárja a légkört eredményezte a mottónkat: Rippel Akadémia, a Sport és a Művészet Harmóniája.

#go100

Társalapító, Tulajdonos

RIPPEL VIKTOR

TÁRSALAPÍTÓ, Technikai Igazgató

Tanár, Oktató:
Akrobatika, Légtorna, Ügyesség, Gumiasztal

ÉLETRAJZ

4 éves koromtól folyamatosan sportolok, szertorna és pár küzdősport kipróbálása után az Artistaképző intézetben eltöltött 8 év után, immáron 28 éve artista előadó művészként koptatom a világ színpadait, porondjait. Több műfajban is kipróbáltam magam az évtizedek során, voltam levegőszámban, majd talajakrobataként a testvéremmel egy humoros akrobatikával kezdtünk el dolgozni, ezután egy lovas zsoké szám tagjai lettünk. Ezt követően ugródeszka számmal léptünk fel, és végül következett az erőemelés, amit a mai napig is csinálunk. A világ különböző pontjain elért sikereken kívül felállítottunk 9 rekordot is,de a legbüszkébb arra vagyok, hogy már 8 éve hogy töretlen sikerrel üzemel az RBA 🙂

A legfontosabbnak a cirkusz illetve a porond szeretetének átadását tartom, ha ez kialakul valakinél, akkor nincs lehetetlen, és bármi el tud érni ebben a szakmában. Megfelelően felépített alapokra lehet komoly produkciót készíteni, ezért fontos hogy a hozzánk járó tanulókat ezekre a lehető legjobban felkészítsük.

Ügyvezető

JUNI EMESE

CEO, Ügyvezető

Tanár, Oktató:
Légtorna, Tánc, Akrobatika, Koreográfia

ÉLETRAJZ

Majdnem kezdetek óta tagja vagyok az Akadémiának. 2010 tavaszán kerültem ide végzett kortárs-modern táncosként. Én is azok közé tartoztam, akiknek komolyabb tervei voltak az artistaművészettel; nevezetesen a légtornával. Gyermekkorom óta táncot, akrobatikát, és tornát tanultam; de választanom kellett, és a táncot választottam. Tudatosan úgy készültem a pályámra, hogy tudtam, én tanítani szeretnék. Felhasználva a már 15 éves tapasztalataimat a hasonló mozgáskultúrákból, nagyon hamar beilleszkedtem, felzárkóztam a csapathoz, és igyekeztem a legjobbak közé bekerülni. Hamar színpadon találtam magam, vagyis, a színpad felett. Együtt a Rippel Testvérekkel. Úgy éreztem, hazaértem. Az artistavilág magába foglalja minden művészeti ág lényegét. Mindezekhez pedig egy élsportoló munkájával kell dolgozni. A célom, hogy minden hozzánk érkezőnek tudjak segíteni abban, hogy megtalálja, hogy ő miben igazán jó; és megtanítsam neki, hogy ha ezt szívből, alázattal csinálja, akkor csodákra lehet képes.

RBA coach

Lehetsz akár te is!
MUNKALEHETŐSÉG
Edzőket keresünk!
Folyamatosan lehet kapcsolódni!

Részletek

Edzőket keresünk a folyamatosan növekvő képzésünkhöz.
Akadémiánk fejlődésének köszönhetően több új helyszínen is el fogjuk indítani képzésünket.
Olyan munkaerőt keresünk, aki elhivatott az edzői szakma iránt; van tornász, vagy akrobatikai múltja, és érez affinitást, hogy az artista szakma háttérmunkáiban kipróbálja magát.
Első sorban gyermekek alapfokú képzése a cél a jelentkezők számára, tehát nem feltétel, hogy a leendő edző előre-hátra duplaszaltózzon. ;)
Az edzések heti 2-3 alkalommal délutáni órákban fognak zajlani.
Ha kölcsönös a szimpátia, és megfelelsz a szakmai követelményeknek, segíteni fogunk a továbbképzésedben, és előrelépési lehetőséget is biztosítunk számodra.
Felkeltettük az érdeklődésedet?
Ne gondolkozz; küldj egy szakmai önéletrajzot az akademia@rippel.hu-ra.
Ha bármi kérdésed van, keress minket a 06-70-611-0590-es telefonszámon.

RBA coach

Molnár Gyula

Tanár, Oktató:
Gumiasztal, Akrobatika, Ügyesség

ÉLETRAJZ

Nagyjából 6 éves korom óta sportolok. Tornával és birkózással kezdtem, aztán apukám tanácsára fordultam az artista szakma felé. Fő zsáner az akrobatika, a legtöbb évet ugródeszkával dolgoztam és ma is aktív artistaként működöm. Az artistaképzésben a legfontosabbnak az alapozást tartom, mert csak kemény, stabil alapokra lehet építkezni és a baleseteket elkerülve olyan produkciót létrehozni, amely megállja a helyét a világban.

Véleményem szerint a testépítők mottója érvényes az artistákra is: “No pain, no gain.” (Ha nincs fájdalom, nincs fejlődés). Kedvenc idézet a kedvenc tanáromtól: “Gyerekek, ha jól csináljátok az egész életetek egy nyaralás lesz, és még fizetnek is érte.”

RBA coach

Lehetsz akár te is!
MUNKALEHETŐSÉG
Edzőket keresünk!
Folyamatosan lehet kapcsolódni!

Részletek

Edzőket keresünk a folyamatosan növekvő képzésünkhöz.
Akadémiánk fejlődésének köszönhetően több új helyszínen is el fogjuk indítani képzésünket.
Olyan munkaerőt keresünk, aki elhivatott az edzői szakma iránt; van tornász, vagy akrobatikai múltja, és érez affinitást, hogy az artista szakma háttérmunkáiban kipróbálja magát.
Első sorban gyermekek alapfokú képzése a cél a jelentkezők számára, tehát nem feltétel, hogy a leendő edző előre-hátra duplaszaltózzon. ;)
Az edzések heti 2-3 alkalommal délutáni órákban fognak zajlani.
Ha kölcsönös a szimpátia, és megfelelsz a szakmai követelményeknek, segíteni fogunk a továbbképzésedben, és előrelépési lehetőséget is biztosítunk számodra.
Felkeltettük az érdeklődésedet?
Ne gondolkozz; küldj egy szakmai önéletrajzot az akademia@rippel.hu-ra.
Ha bármi kérdésed van, keress minket a 06-70-611-0590-es telefonszámon.

NYÁRI TÁBOR 2018

Rippel Brothers Akadémia Summer Camp

 

Szeretnél te is részese lenni az év legkalandosabb nyári táborának?

Akrobatika, gumiasztal, lendület, slackine, tissue, légtorna, motiváció, strand, egyensúly, parkour, cirkusz.

Mindezt együtt a Rippel testvérekkel.

A Rippel Brothers Akadémia nyári táborai minden évben szórakoztató, extrém időtöltési lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek.

Az edzések és az artistaképzés mellett egyéb nagyon bulis programlehetőségek, csoportos foglalkozások színesítik a beosztást, mint például: ötletes csapatprogramok, tábortűz, tréfás-, játékos vetélkedők, vizes program és egy komoly fellépés a tábor záróműsorában!

Mindez vidámsággal, új barátokkal, szuper élményekkel és persze rengeteg mozgással.

Az RBA-ban ‘táborozó’ fiatalok és idősebbek egyrészt felejthetetlen nyári élményeket szerezhetnek, másrészt biztonságos körülmények között, kiváló szakemberektől sajátíthatják el az artista szakma és a cirkusz világának tudományát.

Nincs alapkövetelmény, csak annyi, hogy szeress mozogni, és bírd a terhelést.

Várunk a 2018-as Bernecebarátiban megtartandó 15. RBA táborunkban.

TÁBORAINKBEN KOMPLEX KÉPZÉST ADUNK SZINTE A TELJES ARTISTAMŰVÉSZ PALETTÁBÓL
 • Emelő és talaj akrobatika
 • Partner, dobó és gúla-akrobatika
 • Az évszázad tornaszőnyege: NBG Ugrócsík
 • Gumiasztal és Minitramp,
 • PK, Freerun, Street workout
 • Trapéz, Tissue, Háló, Hammock
 • Karika és kocka
 • Egykerekü bicikli (monocikli)
 • Drótkötél és görgő,
 • Zsonglőr képzés – labda, karika, buzogány, diabóló, ördögbot
 • Színpadi viselkedés, testkifejezés – színészet, pantomim
 • Ninja Challange

 

RIPPEL AKADÉMIA TÁBOR ÁLTALÁNOS NAPIRENDJE
 • 8:00 – ébresztő, tisztálkodás
 • 8:30 – reggeli
 • 9:00 – futás, reggeli torna
 • 10:00 − 1. RBA képzés: gyakorlati foglalkozás
 • 13:00 – ebéd
 • 14:00 – pihenő
 • 15:00 – 2. RBA képzés: gyakorlati foglalkozás
 • 17:00 – Szabadidős programok
 • 19:00 – vacsora
 • 20:00 – 3- RBA edzés: SHOW próba, esti programok
 • 22:00 – takarodó
  *az RBA a változtatás jogát fenntartja!

 

MI BIZTOSAN OTT LESZÜNK A 2018-AS NYÁRI TÁBOROKBAN! TI IS JÖTTÖK?

 

Partnereink

 

RBA 1.0: Dózsa György Táncművészeti Gimnázium, 1151 Budapest XV. Rákospalota, Fő út 70

 

1151 Budapest XV. Rákospalota, Fő út 70

RBA 2.0: Angyalföldi Gyermek-és Ifjúsági Ház, 1138 Budapest, Dagály utca 15/A

 

Angyalföldi Gyermek-és Ifjúsági Ház

j

akademia@rippel.hu

 

06-70-611-0590

 

© RIPPEL BROTHERS entertainment. Alapítva: 1988